top of page

Van 'vrouw van een tuinder' naar tuindersvrouw!

‘Ik trouw nooit met een tuinder’ heb ik vroeger geroepen. ‘Want je man is dan altijd aan het werk; vakanties zijn schaars; weekenden beginnen ergens halverwege de zaterdagmiddag en ’s avonds nog even een rondje door de kas om alle instellingen te controleren’.


Maar het kan verkeren… 23 jaar ben ik de vrouw van

tuinder Gerwin Koolhaas en vanwege allerlei veranderingen in het bedrijf ga ik komende periode meehelpen in het organiseren van het bedrijf Koolhaas Natuurlijk. En eerlijk is eerlijk, deze way of life ben ik steeds meer gaan waarderen! Het heeft zeker ook voordelen om als gezin bij je bedrijf te wonen en met hen samen te werken. En bloemen maken me nou eenmaal gelukkig.


Inmiddels heb ik, na 18 jaar te hebben gewerkt bij Stichting De Haven, afscheid heb genomen van deze mooie club mensen. Ik ben van ze gaan houden. Van de medewerkers, de vrijwilligers en van de doelgroep. Ik ben dankbaar dat ik zo’n lange tijd mijn steentje bij heb mogen dragen in de levens van (ex-)prostituees, in het werken met vrijwilligers en in het leidinggeven aan het team maatschappelijk werk! Met elkaar hebben we in veel levens Hoop en perspectief kunnen bieden zodat levens veranderden. Dank jullie wel collega’s en vrijwilligers! Dank jullie wel netwerkpartners. Met elkaar hebben we gezocht naar manieren om naast de doelgroep te staan, te ondersteunen waar nodig en voor ze op te komen als de situatie daarom vroeg. Ik ga de contacten met jullie missen.

Op mijn laatste werkdag kwam een oud-cliënt afscheid nemen. 18 Jaar geleden was zij mijn eerste cliënt die ik heb geholpen met uitstappen uit de wereld van prostitutie. Ze was door mensenhandel in de prostitutie beland. Inmiddels heeft ze een totaal ander leven opgebouwd. Het was een emotioneel moment dat ze kwam bedanken met een bosje tulpen en een kaart met de volgende woorden: ‘Bedankt voor al jouw steun en luisterend oor in de afgelopen 18 jaar. Mede dankzij jou ben ik geworden wie ik nu ben’.


De ‘red light zone’ heb ik nu verwisseld voor de ‘pink light zone’; de kas met gerbera’s met allemaal roze LED verlichting. Voor een periode; want mijn sociale hart is altijd op zoek naar situaties waarin ik iets kan betekenen voor mensen in kwetsbare situaties. Maar tot die tijd is er genoeg reuring in het bedrijf en hebben we ook een verbouwing en verhuizing voor de boeg. En ik zie wat er daarna op mijn pad komt! Want of tuindersvrouw nou helemaal passend is?!

Commenti


bottom of page