top of page

Hoe tof is dit!!


In december hebben we onze medewerkers gesproken en hoorden we veel geluiden over het leren van de Nederlandse taal. In januari zijn we om de tafel gaan zitten met Greenskills.nl. En eind januari hadden we de eerste les op locatie in een reeks van 44 lessen! Docent Ramazan geeft op een rustige vertrouwde manier les aan 15 medewerkers met Turkse, Bulgaarse, Poolse en Oekraïense afkomst. Eind van het jaar hebben deze deelnemers na een positieve afronding een MBO diploma 'gekwalificeerd medewerker glastuinbouw' op zak!


Wat mooi om dit als werkgever te kunnen faciliteren. Om medewerkers te helpen naar meer zelfredzaamheid. Om aan te sluiten bij wat zij nodig hebben om in Nederland zelfredzamer te worden en door te kunnen groeien waar dat gewenst is. Er wordt al veel geoefend op de werkvloer: "Goedemorgen, hoe gaat het met u?" Docent Ramazan stopt na 3 uur; wij gaan als Nederlandssprekende collega’s de rest van de week met ze verder.


Ik kan niet wachten tot de eerste medewerker komt vragen: Goedemorgen; ik zou graag verder willen groeien in teeltzaken; in leidinggeven in…..? Dan zal Koolhaas Natuurlijk weer kijken welke mogelijkheden er zijn.


Dat noemen we met recht een win-win situatie. Wij oefenen nog even verder 💪 !

Comments


bottom of page